Plotter voor een ZZP’er in de bouwsector

plotter zzp'er bouwsector

Hallo ik ben Peter ZZP’er in de bouw. Ik heb een HP Designjet T520 plotter.

In het verleden ontving ik van mijn opdrachtgevers uitgeprinte bouwtekeningen per post. Tegenwoordig krijg ik deze tekeningen per e-mail als .PDF of Autocad bestand.

Na jaren op en neer rijden naar de copyshop en het aan elkaar plakken van A4 afdrukken heb ik een HP Designjet T520 A0 plotter gekocht.

Met een druk op de knop print ik nu eenvoudig mijn bouwtekeningen op grootformaat af. De HP Designjet T520 is de meest compacte* A0 plotter en is o.a. voorzien van een WIFI aansluiting. Ik kon de plotter hierdoor eenvoudig plaatsen in mijn kantoor aan huis.

Doordat de HP Designjet T520 is voorzien van een zuinig inktsysteem wat weinig tot geen inkt gebruikt bij stilstand* en is voorzien van kleinere maar ook goedkopere cartridges sluit deze machine perfect aan bij mijn afdrukvolume van enkele A0 prints per dag.

*De HP Designjet t520 heeft rubberdoppen aan de onderzijde en is eventueel ook zonder onderstel op bijvoorbeeld een kast te plaatsen.

*HP Designjet plotters hebben als enige merk een onderhoudsarm inktsysteem. Andere merken hebben inkt nodig voor het spoelen/onderhouden van de printkop waardoor veel inkt in de onderhoudscartridge verdwijnt. Vooral bij lagere afdrukvolumes zorgt dit voor veel inktverspilling.