A0 plotter voor een stukadoor

A0 plotter stukadoor

Hallo ik ben Joost ik heb een stukadoorsbedrijf.

Van aannemers en architecten ontvangen wij vaak bouwtekeningen in .PDF en Autocad formaat. Op basis van deze bestanden rekenen wij het aantal vierkante meters uit en maken wij onze calculaties.

In het verleden ontving ik de tekeningen vaak per post. Nu print ik deze voortaan zelf. De tekeningen zijn meestal op A0 of A1 formaat. In het begin plakte ik A4 vellen aan elkaar en maakte zo mijn calculatie. Dit kost veel tijd en nadat ik door de chaos een calculatiefout had gemaakt heb ik de HP Designjet T520 A0 plotter aangeschaft.

Ik heb een kantoor aan huis en weinig plaats. De HP Designjet T520 is compact* en heeft de mogelijkheid te printen via WIFI. Ik heb de plotter op de zolder geplaatst. Wanneer ik een print naar de plotter stuur is deze al afgedrukt wanneer ik boven ben. Wanneer de plotter niet wordt gebruikt springt deze automatisch in stand-by en maakt dan geen bijna geluid meer.

*De HP Designjet t520 heeft rubberdoppen aan de onderzijde en is eventueel ook zonder onderstel op bijvoorbeeld een kast te plaatsen.

*HP Designjet plotters hebben als enige merk een onderhoudsarm inktsysteem. Andere merken hebben inkt nodig voor het spoelen/onderhouden van de printkop waardoor veel inkt in de onderhoudscartridge verdwijnt. Vooral bij lagere afdrukvolumes zorgt dit voor veel inktverspilling.